Сучасний урок технологій — це креативний та інноваційний простір, який формує у здобувачів освіти важливі життєві компетентності.
25 листопада вчитель технологій Людмила Залецька провела заняття у 5-Б класі, під час якого учениці ознайомилися з традиціями випікання імбирного печива та дізналися про прянощі — корицю, імбир, кардамон і ваніль, їх походження та значення у кулінарії. Дівчатка відкрили для себе цінність і особливості ключових інгредієнтів тіста.
Під час практичної частини уроку ліцеїстки розвивали творчість і дрібну моторику, декоруючи печиво контурною та заливною глазур’ю, використовуючи їстівні прикраси. Сучасності заняттю додало застосування форм, надрукованих на 3D-принтері.
Важливим елементом став інтегрований блок, присвячений темі Голодомору. Учениці пригадали про цінність життя, значення миру, бережливе ставлення до їжі та шанобливе збереження історичної пам’яті.
П’ятикласниці успішно опанували технологічні прийоми, а їхні готові роботи вразили креативністю, охайністю та індивідуальним стильним декором.







