Тиждень іноземних мов

З 29 квітня по 3 травня 2024 року в комунальному закладі «Вінницький ліцей № 6» був проведений тиждень іноземних мов. Тема тижня: «Весна настала. Давайте святкувати Великдень разом!» Всі заходи були присвячені вивченню Великодніх традицій у Великобританії. Протягом цього тижня ми занурилися у відчуття та обряди цього світлого свята разом з учнями від першого до одинадцятого класу.

Наші заходи включали в себе цікаві тематичні уроки з англійської мови, під час яких ми вивчали словниковий запас, пов’язаний з Великоднем, та вчилися розуміти та вживати різноманітні вирази у контексті цього свята. Крім того, ми мали можливість дізнатися більше про традиційні обряди Великодня в Великобританії через інтерактивні презентації та групові дискусії.

Учні також брали активну участь у захопливих квестах, де вони мали можливість проявити свою кмітливість та спритність у пошуках різноманітних загадок та завдань, пов’язаних з темою Великодня. Наші вікторини дозволили учням показати свої знання про традиції та обряди Великобританії, виблискуючи своїми ерудованими відповідями.

  Звітуємо про захоплюючий захід «Великодні традиції в моїй родині», який був проведений вчителями англійської мови у 9-х класах (Мацик Т.П., Кулик В.М., Кашперук Т.Є.,Неприсяжна Ю.О.) в рамках тижня іноземних мов. Наші  учні розкрили секрети сімейних традицій святкування Великодня за допомогою  платформи Padlet. Ця інноваційна дошка дозволила нашим учням висловити свої думки та поділитися унікальними звичаями своїх родин. Вони не лише поглибили своє розуміння іноземної мови, а й розкрили багато цікавинок свого культурного спадку. Дякуємо учням за творчість та активну участь у цьому заході!

 Вчителями англійської мови Машталяр Т.М., Пашківською Н.С. та Неприсяжною Ю.О. було організовано проєкт з англійської мови для наймолодших здобувачів освіти ліцею на тему “How I See My ABC”. Метою організації проєкту було залучення самих менших учнів ліцею до проведення тижня іноземних мов та поглиблення інтересу дітей до вивчення англійської мови, а також розвитку критичного мислення школярів. У проєкті взяли участь усі бажаючі першокласники закладу. Учні малювали асоціативні літери англійського алфавіту для кращого їх запам’ятання. Роботи дітей було розміщено на онлайн дошці Padlet.

Під час проведення тижня іноземних мов для учнів 6-их класів вчителі англійської мови Гребешкова Л.Л., Пашківська Н.С., Марчук І. В. та Неприсяжна Ю.О. провели інтелектуальну дискусію «Did you know that about English?”

Здобувачі освіти мали можливість дізнатися нові факти про англійську мову, познайомилися з новими словами, які розширили наше розуміння їх походження та впливу на сучасний світ.  Діти зіграли у цікаву пізнавальну гру “Kahoot”. Крім того, учні досліджували аспекти культури та традиції англомовних країн, що дозволило краще зрозуміти мовний контекст та поглибити знання про світ навколо нас. Загалом, не менш важливим було те, що цей захід був насиченим і плідним та сприяв поглибленню знань з англійської мови.

Вчителі англійської мови Мацик Т.П. та Долгіх О.Ф.  влаштували для п’ятикласників свято-змагання Easter Egg Hunt!

Представники кожного класу зібрались разом, усміхаючись і готові до пригод! Допитливі учасники з нетерпінням чекали мить, коли вони зможуть розпочати пошук захованих писанок, а їхні вболівальники не приховували своєї радості і відчайдушно підтримували свої команди)

Після звучання стартового сигналу, учасники розпочали виконувати різні завдання, де на них чекали різнокольорові яйця з найрізноманітнішими сюрпризами. Відчуття радості та співтовариства наповнило повітря, коли діти  всі разом відзначали кожне знайдене яйце. Змагання Easter Egg Hunt стало справжньою весняною казкою, яка запам’яталася всім учасникам назавжди!

Багато хто також взяв участь у захоплюючому фоточеленджі, де вони демонстрували свою творчість та фантазію, створюючи яскраві фото, що відображали атмосферу Великодня. Ці знімки не лише розігріли наші серця своєю теплотою, а й надихнули всіх на нові творчі витівки та ідеї.

Дякую усім, хто долучився до цього тижня і поділився своїми знаннями та ідеями. Наша спільна подорож світом культури та мови не лише розширила наші знання, але й збагатила наш досвід та сприяла міжкультурному розумінню.

З нетерпінням чекаємо на наступні заходи та пригоди разом!