Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами

В комунальному закладі «Вінницький ліцей №6» створено безпечне освітнє середовище для дітей з ООП. Інклюзивне навчання — система освітніх послуг, гарантованих державою, що базується на принципах недискримінації, врахуванні багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників.
Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів – це головне завдання інклюзії.
Для забезпечення доступу осіб з особливими освітніми потребами, зокрема тих, що мають проблеми з опорно-руховим апаратом, у закладі побудовано пандус, забезпечений доступ до всіх поверхів та приміщень за допомогою ліфту, наявна ресурсна кімната, створене комп’ютеризоване робоче місце з доступом до Інтернету, обладнані санітарно-гігієнічні кімнати на всіх поверхах. Станом на 01.09.2023 р. у закладі функціонує 12 інклюзивних класів (1-Г, 2-Г, 3-А, 4-Д, 5-В, 5-Г, 5-Д, 6-Б, 6-В, 8-А, 9-Є, 9-Д), в яких навчається 19 дітей з різними нозологіями. В даних класах працює 12 асистентів учителів та 3 асистенти дитини. В закладі організовано проведення корекційно-розвиткових занять для дітей з особливими освітніми потребами з логопедом, дефектологом, практичним психологом.
Станом на 26.01.2024 у закладі функціонує 12 інклюзивних класів (
1-Г, 2-Г, 3-А, 4-Д, 5-В, 5-Г, 5-Д, 6-Б, 6-В, 8-А, 9-Є, 9-Д) в яких навчається 22 дитини з різними нозологіями.