Зустріч з випускницею школи-гімназії

10 В клас запросив колишню ученицю школи, Валерію Мостенець, аби послухати невелику лекцію про життя та діяльність представників Вінницької інтелігенції часів “belle epoch”: засновника Краєзнавчого музею, слідчого та мемуариста Густава Брилінга та архітектора і благодійника Григорія Артинова.
У старших класах Лєра почала захоплюватись краєзнавством. Історію любила завжди, тому після закінчення школи продовжила свої студії. Зараз займається збором та обробкою інформації про людей, чиї долі були пов’язані з розвитком нашого міста та які зробили у цей розвиток певний внесок. Цим вона прагне обґрунтувати кілька ідей: можливість людям різних національностей та віросповідань  ефективно співпрацювати, виконуючи своє призначення, можливість справжньої безкорисливої благодійності, якщо вона іде від серця але має віддяку у вигляді поваги, перетворення невеликого у значне, якщо це відображає сутність людини.
Їй хочеться поділитися дослідженнями із учнями, в чийому віці вона починала пошуки, аби вони також зробили корисні для себе висновки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.