Лісівники Вінниччини створюють ліси разом з органами влади та жителями області

12 квітня в рамках акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» разом створювали ліси майбутнього голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій зі своїми заступниками, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар, директор ДП “Вінницький лісгосп” Віктор Попельнюк з лісничими, керівники департаментів,управлінь облдержадміністрації, члени учнівських лісництв «Екодім» та «Зеленийсвіт» Вінницької школи-гімназії № 6 і Грижинецької школи Тиврівського району, журналісти.

На даній лісовій ділянці Демидівського лісництва лісові культури дуба звичайного створюються за допомогою спеціального пристрою для посадки матеріалу з закритою кореневою системою за передовою технологією: використовують відібраний високоякісний посадковий матеріал з закритою кореневою системою, вводяться в рядки культури горіха чорного, дуба звичайного, береки, дугласії.

Посадковий матеріал вирощено в контрольованому середовищі в спеціальному субстраті.

Юні лісівники пропагують лісове господарство, вивчають основи ведення лісового господарства, допомагають у конкретних лісогосподарських роботах. Велику роль у виховній роботі з підростаючим поколінням, жителями області відіграють створені на держпідприємствах лісового господарства області 25 лісівничих еколого-просвітницьких центрів, в тому числі і учні 10-В класу нашої школи: Мищук Ілля, Григоренко Максим, Куцкий Євген, Григорьєв Микита, Швець Андрій, Валерія Ковальчук, педагог-наставник учнівського лісництва «Екодім» Копилов О.В. та волонтер Леся Антонівна Васильєва-Кулик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.