Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт МАН

З 19.04.по 22.04 у Києві проходили фінальні дні ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. І якщо відкриття, дискусійні та екскурсійні програми конкурсу відбувалися в гостинних стінах Київської політехніки, а написання контрольних робіт і захист наукових досліджень проходили в сучасних аудиторіях Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, то закриття конкурсних змагань для учнів МАН проходило в Жовтневому палаці на Алеї Героїв Небесної Сотні.    Відкрив урочистості президент Малої академії наук України, академік Національної академії наук України Станіслав Довгий, який першим запросив до вітань почесного гостя з дружньої Польщі. Чистою українською тепло привітав присутніх посол Польщі в Україні Ян Пекло, для якого цей конкурс МАН став знаковим для взаємопорозуміння між народами завдяки започаткуванню в цьому році нової секції «Польська мова».

Надалі слово для привітань було надано Секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову: керівник РНБОУ окреслив важливу місію Малої академії наук України для підвищення обороноздатності молодої держави, адже до наукової і освітньої системи МАН долучені 60 вищих навчальних закладів і 44 науково-дослідницьких інститути. Серед почесних гостей були присутні Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та Міністр освіти та науки Лариса Гриневич.

Варто відзначити, що серед молодої наукової еліти держави були присутні й учні нашого закладу: Білик Владислав, Дрозд Олександра, Анісов Артур, Підлісна Владислава, Шаповал Дмитро,  Слінченко Вікторія та Рибаченко Вікторія.

Дуже приємно зазначити, що Підлісна Владислава та Шаповал Дмитро стали призерами цього потужного заходу, виборовши треті місця. Щиро вітаємо призерів конкурсу-захисту, бажаємо подальших перемог, успіхів та ще більших здобутків для процвітання нашої держави. А також висловлюємо найщиріші слова подяки учасникам і всім, хто долучився до цього дійства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.