Міжнародний проект “Україна-Литва”

З 23 по 29 вересня 2018 року на території Литви відбулась реалізація проекту «Україна – Литва. Яскрава різноманітність культурно-історичної спадщини.»

Серед завдань пізнавального візиту українських школярів до Литви були ознайомлення з роботою Школи Йонішкіса – багатофункціонального центру Молетського муніципалітету, яка базується на європейських цінностях та представлення певних аспектів української культури та історичних подій в державотворенні України литовській молоді.

Протягом п’яти днів молодь обох країн-партнерів значною мірою розширили свій світогляд, відвідавши ряд музеїв на території Молетайського району, зокрема Етнокосмологічний музей, музей мисливства та рибальства, Національний парк біля найдовшого озера Литви Асвея, Палац Великих князів Литовських, а також,  тренувальний майданчик НАТО ім. генерала С. Жукаускаса в Пабраде.

Учасники проекту вдосконалили свої соціальні навички, взявши участь у низці тренінгів та ігор, спрямованих  на подолання психологічних бар’єрів та встановлення дружніх стосунків серед учасників.

Яскравим моментом тижня було вивчення литовських та українських народних пісень та спільне їх виконання, а також молодь навчали один одного готувати національні страви: млинці, вареники та цепеліни.

Молодь глибше дізналась про тісні історичні зв’язки Литви та України під час візиту до Сейму Литви.

В результаті тісної співпраці учасники проекту розвивали навички користування іноземними мовами та спільними зусиллями створили журнал проекту на міжнародній платформі eTwinning, що відображає поетапну роботу під час реалізації проекту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.