Тиждень 6 у 1 класі НУШ. Тема тижня « Я і Батьківщина»

Дослідницькі / проблемні запитання                                    

  • Що таке Батьківщина?
  • Що спільного між словами “батьки” і “Батьківщина”?
  • Чи можу я стати для когось захисником/захисницею?
  • Які риси характеру мають бути притаманні захисникові?

6 тиждень осені – майже її середина. На цьому тижні ми святкуємо День захисника України і День українського козацтва.Тому саме час розповісти малечі про героїв,що захищають нас, пояснити,що таке Батьківщина і чому родина і Батьківщина міцно пов’язані.

11 жовтня у 1 – Г класі під керівництвом класовода Душевської Р.М. відбулася зустріч з учасником АТО, головним старшиною військової частини Повітряних Сил Збройних Сил України Чабаном Юрієм Олександровичем. Військовий коротко розповів про  історію свята. День захисника України відзначаємо 14 жовтня у День святої Покрови Богородиці водночас із Днем українського козацтва.  Діти дізнались хто такі козаки.

З глибоким сумом та болем в очах Чабан Ю.О. ділився з учнями спогадами, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Щодня на захисті української землі  стоять на позиціях,  воїни нашої армії. Завдяки нашим захисникам ми можемо спокійно ходити до школи,гуляти з друзями. Юрій Олександрович запропонував  учням визначити найважливіші риси характеру, які притаманні нашим захисникам. Це мужність,відданість і велика любов до України. Учні разом з військовим переглянули відеоролик про бійців АТО : «Я захисник – я цим пишаюсь».                                                                                                                                        На завершення свята хлопчики отримали від Юрія Олександровича подарунки. Ми передали листи для воїнів, привітавши їх зі святом з першими словами : «Дякуємо за захист Батьківщини», «Слава Україні», «Ми за мир». Разом з дітьми Чабан Ю.О.  заспівав  пісню Тіни Кароль «Україна – це ти». Таку зустріч  першокласники запам’ятають на все життя.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.