Тиждень 7 у 1 класі НУШ. Ми — підприємливі

Дослідницькі / проблемні запитання                             

  • Чи кожна людина може бути підприємливою?
  • Як знаходити ідеї та можливості?
  • Як здійснити задумане?
  • Як отримати добрі результати?

Метою цього тижня є розвиток навичок культури праці, уміння планувати роботу, раціонально розподіляти час, робити добрі справи, розвивати якості підприємливості, збагачувати словниковий запас та розумінню слів «підприємливий», «добро», «добродій/ка», «доброзичливість», «доброчинність», «добробут».

Як підсумок тижню 18 жовтня учні 1 – Г класу разом з батьками та класним керівником Душевської Р.М. провели осінній ярмарок.

Мета ярмарку:

1. Участь в оформленні «класної ятки».

2. Презентація власного і спільного виробу на ярмарку.

3. Купівля-продаж товарів.

4 .Благодійна акція.

В рамках ярмарку провели благодійний аукціон з розпродажу дитячих саморобок,прикрас,солодощів. В аукціоні брали  участь батьки, які разом з дітьми власноруч виготовили прикраси,поробки, солодощі. Батьки виділили дітям кишенькові гроші для здійснення купівлі товарів на ярмарку (для купівлі учні повинні принести з собою 10–20 гривень – 7 (3) купюр по 1 грн; 1 купюру – 5 грн; 4 (1) купюри по 2 грн, які витратять на придбання ярмаркового краму). Учні рекламували свою роботу, спробували себе у ролі продавців та покупців. За гроші,які діти заробили на ярмарку вирішили купити  корм для черепашки.

На завершення ярмарку діти переглянули відео «Сорочинський ярмарок», також пригощалися солодощами. Так ми працюємо в новій українській школі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.