Digital Citizenship Education Project

Підрозділ освітньої політики Ради Європи розробив пілотний проєкт з цифрового громадянства (DCE SCHOOLS PROJECT), спрямований на розширення можливостей учнів щодо активної участі у цифровому суспільстві.

До участі в проєкті запрошується 10 шкіл з України. Наша школа-гімназія успішно пройшла відбір і тепер нас чекає цікава співпраця з 9 школами з України та 200+ школами з усієї Європи.  

Склад координаційної команди проєкту КЗ “НВК: ЗШ І-ІІІ ст.-гімназія №6 ВМР”:

  • учителі (Делечук Л.В., Пасічник О.М., Сабардак І.Ю., Чабан Н.В.),

  • учні (Березюк А.В., Богацька К.В., Витвицька К.В., Гончаренко В.О.,
    Калачик С.В., Ковальчук М.О., Нагорняк Б.М., Рабюк В.С.),

  • батьки (Березюк Т.Є., Кулик В.М., Сабардак М.О.).

Школи-учасники ознайомляться з 10 сферами освіти з цифрового громадянства та дослідять навчальні підходи, які заохочують ефективне використання цифрових технологій, водночас розвиваючи поняття громадянства, що базується на повазі до прав людини та демократичній культурі.

Школи апробують прогресивні навчальні підходи, розроблені експертами підрозділу освітньої політики, а також отримають безпосередню підтримку від національних координаторів програми освіти з цифрового громадянства Ради Європи. Досвід шкіл буде поширено на сайті підрозділу освітньої політики Ради Європи, встановлюючи зв’язки між школами освіти з цифрового громадянства з 20 країн.

Проєктна діяльність розпочалася 10 листопада 2019 року і завершується 30 травня 2020 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.