Місце, де народжуються зірки

28 листопада учні 1-Г і 1-Є  під керівництвом класних керівників Душевської Римми Миколаївни і Павлишиної Наталії Анатоліївни відвідали Вінницький планетарій.

До теми 12 тижня НУШ  «Пригоди  краплинки», урок «Я досліджую світ» учні провели у планетарії і переглянули пізнавальний фільм «Вода – диво природи». Разом з краплинкою ми  подорожували  і  познайомились з гідросферою Землі,дізнались про підземні води,про кругообіг води в природі. Зробили висновок,що вода – це життя. Воду необхідно берегти! У нашому планетарії найкращий проектор. Завдяки проектору ми подорожували зоряним небом. Спостерігали за сузір’ями і кометами, перенеслись і на Північний Полюс, і на Екватор. Також побачили панорами Місяця, тропіків, Вінниці. Це наше ноу-хау. Це те, чого немає ніде, – розповіла нам лекторка.  Коли потрапляєш в приміщення планетарію, відразу розумієш, що у ньому навіть стіни говорять про зорі, планети, галактики, сузір‘я та ключових персон космонавтики. Тут можна доторкнутися до Моря ясності, Малого Лева, «побувати» на Марсі, побачити супутники Землі та обійняти Гагаріна.

У 2018 році Вінницькому планетарію виповнилось 50 років. До такого ювілею планетарій було реконструйовано та оснащено сучасною технікою. А головне – зорі тут сяють у 13 разів яскравіше, аніж коли-небудь до цього. Таких унікальних планетаріїв в Україні лише п’ять: у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Херсоні та у Вінниці.

На завершення  відбулась оригінальна фотосесія на фоні космічних пейзажів, глобусів, об’ємної поверхні Місяця, штучних супутників Землі, разом із космонавтом Гагаріним та космічним кораблем “Колумбія”! У захваті були не тільки діти,але й  дорослі! Такий урок запам’ятається дітям надовго!

Ми пишаємось, що у нашому місті є такий науково – просвітницький заклад.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.