Тренінг для класних керівників 5-11 класів

1 січня у нашій гімназії відбувся 4-годинний тренінг для класних керівників 5 – 9-х класів по антибулінгу в шкільному середовищі, який провела Ірина Боднар – тренерка  Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа». Пані Ірина ознайомила педагогів з основними принципами та інструментами Програми навчання «Не смійся з мене» («Don’t Laught at me») від американської організації «Operation Respect» («Повага дією»), що реалізовується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Метою роботи даної організації є забезпечення кожної дитини безпечним, турботливим та шанобливим навколишнім середовищем, де академічний, соціальний та емоційний розвиток дитини може проходити без знущань, цькувань та насильства. Заснована Пітером Ярроу з легендарної фольклорної групи „Пітер, Пол та Мері”, організація поширює освітні ресурси, які призначені для створення клімату, що зменшує емоційну  і фізичну  жорстокість дітей.

Усі учасники тренінгу отримали унікальний освітній посібник «Не смійся з мене», що містить плани уроків, аудіо- та відеоматеріали. Його використання у освітньому процесі сприятиме вихованню у школярів толерантності та поваги до ближніх на основі соціального та емоційного навчання (SEL).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.