Конкурс читців «На струнах Кобзаревої душі»

18.03.2021 р. з нагоди 207 річниці від дня народження великого Кобзаря для учні 5-7 класів учителі Довгань О.В. та Мостовик Д.В. повели конкурс читців «На струнах Кобзаревої душі».
Захід було проведено в онлайн-режимі з метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка, виявлення обдарованої учнівської молоді, розвитку емоційності та художнього смаку особистості, пізнання, осмислення краси художнього слова, удосконалення мистецтва живого мовлення, вшанування пам’яті Кобзаря.

Варто відзначити високий художній рівень виконання та актуальність обраного літературного матеріалу учасників конкурсу. Учні змогли осмислити красу художнього слова та продемонструвати мистецтво живого мовлення. Членів журі вразила чисельність учасників заходу та вибраний репертуар.
Крім того, кожен учасник намагався продемонструвати не лише красу голосу, а й добру, тривалу пам’ять. Вони зуміли відтворити глибину авторської душі, відчуття ритмомелодики поезії. Книжкові слова ожили і перетворилися у творчість, що створило атмосферу Шевченківських читань із глибиною занурення в епоху поета та паралеллю із сучасністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.