Майстер-клас з розпису імбирного печива

8 жовтня у 3–Г класі відбувся майстер-клас з розпису імбирного печива “Створи свій унікальний пряник”. Класний керівник: Душевська Римма Миколаївна.
На майстер-класі ми дізнались: історію виникнення  імбирного печива, як правильно користуватись глазурю, та як гарно прикрасити імбирний пряник.
Майстер-клас з розпису пряників пройшов цікаво, натхненно і результативно. Ось вони – неперевершені, яскраві, запашні прянички, кожен з яких розписаний з любов’ю.
Майстер-клас, який провела майстриня Григорчук Лариса Володимирівна, зібрав справжніх прихильників цієї смачної і водночас творчої справи.
Учні імпровізували розпис на різні смаки. Усі працювали справді натхненно і зосереджено, а як результат – прянички вийшли на славу! Такі красені, що й шкода їх їсти.
Цікавою була розповідь майстрині про те, як вона виготовляє та розписує кольоровою глазур’ю печиво та імбирно-медові пряники.
Адже пряник – це перш за все витвір народного мистецтва з багатою символікою, яка нагадує культуру людства, а також солодкий сувенір, який наповнює наші серця радістю.
Додому всі поверталися із чудовими виробами, які і їсти буде жаль, а тому вони дійсно прикрасять оселі. А когось, можливо, надихнут на творчість і добрі справи.