Педагогічна рада

05.01.2022 р. у комунальному закладі «Вінницький ліцей №6» було проведено педагогічну раду на тему «Шляхи підвищення мотивації здобувачів освіти до вивчення навчальних дисциплін на уроках та в позаурочний час».
Під час педагогічної ради було розглянуто наступні питання: директор закладу Тітова Н.А. ознайомила педколектив із шляхами підвищення мотивації педагогічних працівників та здобувачів освіти.
Заступник директора з освітньої діяльності Сабардак І.Ю. розповіла про те, як вмотивований учитель може допомогти здобувачам освіти стати успішними.
Учителі Бахтіна А.В., Парцванія О.В., Цвєткова-Грабік В.А. ознайомили динамічні групи із педагогічним іміджем учителя. Було продемонстровано колегам взаємозв‘язок емоційного налаштування, самопрезентації та професіоналізму. Протягом майстерки вчителі познайомилися з різними емоціями і навчилися перетворювати гнів на радість; мали змогу практикувати майндфулнес як нове віяння з практики навичок самоконтролю, усвідомленості та прийняття. Змогли створити модель учителя, який зовнішньо та внутрішньо відображає позитивний педагогічний імідж.
Учителі Решетнік Н.В. та Чабан Н.В. ознайомили динамічні групи педагогів із медіаграмотністю та навчили відрізняти «Факти VS Судження», а також поділилися чат-ботами із медійної грамотності.
Під час відвідування STEM – лабораторії, яку проводили учителі початкової школи Лазуренко О.А. та Заярна К.О., кожен педагог закладу спробував створити теплицю для збору урожаю, використовуючи робота, зробленого з конструктора LEGO для категорій Challenge та Explore.
Соушко Л.І. ознайомила педагогів з новітніми шляхами та методами в активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти.
У літхабі на колесах присутні мали змогу здійснити віртуальну подорож літературною картою України під керівництвом Бабань М.Г. та Похилько Л.В. Учителі відвідали такі міста, як Вінницю, Чернігів, Канів, Кропивницький, Київ, згадали імена видатних українців, пов’язаних із цими містами: М. Коцюбинського, Т. Шевченка, В. Стуса, М. Садовського. Мандруючи, вимірювали відстань між містами на карті, обчислювали масштаб, побували і на Чернечій горі, де рахували сходинки, і в театрі імені Миколи Садовського, вираховуючи, скільки вистав можна відвідати, отримавши 1000 грн за вакцинацію, визначали відсоток творчого життя Василя Стуса. Під час мандрівки у літхабі на колесах учасники розвивали ключові компетентності НУШ.