Батьківські збори для майбутніх РОЗУМНИКІВ

14 червня відбулася онлайн зустріч батьків майбутніх першокласників з представником освітнього електронного ігрового проєкту «Розумники. Smart Kids». Батьків ознайомили з перевагами використання інтерактивних завдань, пояснень та демонстрацій для більш ефективного засвоєння матеріалу шкільної програми з математики, української мови та ЯДС для 1-4 класів НУШ. Завдання запропоновані в ігровому форматі, а також є апробовані в рамках дослідно-експериментальної роботи МОН. В інтерактивних завданнях, які використовуються в проєкті «Розумники», вдало поєднані тексти, озвучення, малюнки та анімація. Канали сприйняття – зір, слух, тактильні відчуття максимально задіяні, діти легко засвоюють матеріал.

Пані Тетяна ознайомила присутніх із перевагами роботи із застосунком, а також із «Smart-кейсом учителя» – простим та ефективним рішенням для НУШ. Понад 16 тисяч завдань з математики та української мови, сотні пояснень, демонстрацій, візуалізацій за темами програми НУШ. «Smart-кейс вчителя» працює на стаціонарних комп’ютерах, ноутбуках, планшетах та інтерактивних поверхнях. Крім того, учителю доступна медіатека – і він може створювати власні дидактичні матеріали, використовуючи понад дві тисячі графічних об’єктів. Класовод може організувати роботу в класі – фронтально чи у групах та індивідуально з кожним учнем/ученицею, фактично дистанційно. Для цього вчитель має електронний журнал та вибудовує особисту траєкторію навчання для кожного здобувача освіти.

Самі завдання – ілюстрована гра із сюжетом, герої якої реагують на правильні і неправильні дії учнів/учениць. Діти миттєво бачать результат виконання та можуть його покращити. Головна мета – зацікавити та мотивувати учнів/учениць, включити в активну роботу під час уроку та виконувати самостійно домашні завдання.Завдання створені в ігровій формі, тому учні/ учениці виконують їх із задоволенням! Програма дуже проста у використанні. Достатньо завантажити її на пристрій – і можна працювати навіть без під’єднання до Інтернету.