Навчальний день учителів початкової школи

29 серпня 2022 року у КЗ «Вінницькому ліцеї №6» було проведено методичний коворкінг учителів початкової ланки. Метою засідання стала концепція розробки та проведення тематичного дня відповідно до вимог Нової української школи. Тематичний день – це одна з основних форм реалізації міжпредметної інтеграції, під час використання якої зміст навчальних предметів найповніше інтегрується за змістом та метою.
Під час засідання методичного коворкінгу учителі: Олена Миколаївна Коваль, Олена Анатоліївна Лазуренко, Тетяна Анатоліївна Душко, Марина Петрівна Козіцька, Наталія Олександрівна Карпович представили присутнім розробку тематичного дня для здобувачів освіти 4 класу «Спогади про літо». Він умістив у собі такі освітні галузі: природницу, мовно-літературну, математичну, соціальну та здоров’язберігаючу, а також мистецьку.
Олена Миколаївна Коваль розпочала тематичний день з ранкового кола, під час проведення якого відбулося емоційне налаштування на увесь день. Учитель зацікавила присутніх загадкою, відповідь якої допомогла дізнатися тему дня «Спогади про літо».
Олена Анатоліївна Лазуренко продовжила працювати із даною темою. Попросила присутніх підібрати слова, які асоціюються з літом, пізніше їх було прикріплено на стіну слів. Олена Анатоліївна запропонувала присутнім попрацювати в групах із сюжетним малюнком, на якому було зображено різні ситуації. Робота в групах допомогла створити правила класу, якими вони користуватимуться протягом усього року.
Тетяна Анатоліївна Душко продемонструвала фрагмент уроку української мови, під час якого була здійснена робота з текстом, запитаннями про літо. Кожен мав змогу дати власну відповідь на те чи інше питання. Тетяна Анатоліївна під час роботи наголошувала на дотриманні правил, а також обов’язковому аналізі своєї роботи.
Марина Петрівна Козіцька запросила усіх педагогів у математичну літню подорож, у процесі якої було багато різноманітних математичних завдань: рахували кількість охочих подорожувати різними видами транспорту, знайомилися із темами, які чекають здобувачів 4 класу, працювали із цеглинками Lego Duplo і виконали аналіз своєї роботи.
Тематичний день літніх спогадів завершила Наталія Олександрівна Карпович цікавим уроком “Я досліджую світ” Наталія Олександрівна запропонувала попрацювати із зошитом: розгадати ребус, згадати, що ми знаємо про есе, та написати «Спогади про літо». Також наші креативні учителі запропонували виконати цікаві фізкультхвилинки.
На завершення тематичного дня Олена Миколаївна запропонувала занотувати свої думки у «Щоденник вражень», а також оцінити роботу за увесь тематичний день.
Після його перегляду наш педагогічний коворкінг зрозумів, що поєднувати теми різних навчальних предметів — цікаво і корисно. Це допомагає здобувачам бачити зв’язок навчання із життям і застосовувати знання на практиці. Тому методичний коворкінг учителів початкової ланки вирішив працювати над створенням тематичних днів та дотримуватися їх принципів відповідно до вимог Нової української школи.

Возможно, это изображение 12 человек, люди сидят и люди стоят
Возможно, это изображение один или несколько человек и текст
Возможно, это изображение 9 человек, люди сидят, люди стоят, в помещении и текст «навчальний ний день»