Тиждень української мови та літератури

Протягом 7-11 листопада в комунальному закладі «Вінницький ліцей № 6» з метою сприяння утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до свого народу, мови і традицій, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, підвищення рівня мовної освіти в Україні та загальної мовної культури було проведено тиждень української мови та літератури. Під час якого, здобувачі освіти змогли дізнатися багато нового, узагальнити набуті знання та здійснити віртуальні подорожі.
9 листопада вчителі закладу та здобувачі освіти 9-11 класів долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, а здобувачі освіти 5-класів мандрували країною «Словограй». Команди рухались за маршрутними листами і на кожній станції ще раз підтвердили, що вони надзвичайно креативні, активні, ерудовані. І найголовніше – справжні українці ,які закохані в рідну мову та культуру. Здобувачі освіти 6-х класів мали змогу здійснити віртуальну подорож «До витоків української писемності» та створювали постери про рідну мову за допомогою віртуальної дошки Padlet «Українська – це модно! Українська -це круто!».

В рамках соціального проєкту «СпільноДія. Ти+я» було проведено тренінгові заняття «Прокачай українську: 6 мовних лайфхаків», де здобувачі освіти змогли проявити свій рівень знань, почерпнути щось нове та ближче познайомитися один з одним.
Здобувачі освіти 10-х класів взяли участь у пізнавально-розважальній програмі «Мовний ревізор», на якому у цікавій формі пізнавали глибини української мови, занурювалися у синтаксис, повправлялися із орфоепічними перешкодами, підкорювали вершини Лексикології, виступали у ролі музичних критиків-ревізорів, вдосконалювали своє мовлення, дбали про його чистоту.
Здобувачі освіти 11-А класу, в рамках проєкту «Медійна грамотність» вчилися розпізнавати фейкову інформацію та усвідомлювали її негативний вплив, особливо в умовах інформаційної війни.