Педагогічна рада

4 січня 2023 року в комунальному закладі “Вінницький ліцей №6” було проведено педагогічну раду на тему: «Створення в педагогічному колективі сприятливих умов для здобуття якісної загальної середньої освіти на рівні державного стандарту навчання і знань, що виходять за рамки стандарту крізь призму управлінської діяльності». Директор ліцею Тітова Наталія Анатоліївна наголосила на аспектах розвитку закладу крізь призму управлінської діяльності та проаналізувала діяльність адміністрації за останні роки, наголошуючи на сильних та слабких сторонах, окреслюючи шляхи їх вирішення.
Сабардак Ірина Юріївна, заступник директора з освітньої діяльності, провела педагогічну майстерку на тему: «Педагогічні знання з впроваджень у практику діяльності рішень законодавчої бази», протягом якої наголосила на важливості знання педагогами чинної законодавчої бази.
Шліхтенко Лідія Анатоліївна, заступник директора з освітньої діяльності, провела педагогічну майстерку на тему: «Практичні вправи та уміння, формування практичних засад дотримання законодавчої бази в освітній діяльності закладу», під час якої навчала учителів розв’язувати педагогічні ситуації відповідно до чинного законодавства.
Лучицька Тетяна Василівна, заступник директора з освітньої діяльності, провела педагогічну майстерку на тему: «Формування практичних знань та умінь керівництва критеріями оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти», протягом якої навчала педагогів закладу вміло використовувати критерії оцінювання під час здійснення формувально-описового пояснення, а також дізналися про основні стратегії переверненого оцінювання.
Довгань Оксана Василівна ознайомила учителів із темою: «Медійна грамотність крізь призму освітнього процесу в ліцеї», учитель навчала колег вміло розрізняти правдиву та фейкову інформацію.
Шинкевич Віра Іванівна, заступник директора з освітньої діяльності, провела педагогічну майстерку на тему: «Формування та отримання основних знань з питань забезпечення основ життєдіяльності здобувачів освіти, охорони праці працівників ліцею та протипожежної безпеки учасників освітньої діяльності», у ході якої було розглянуто питання організації роботи з безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, створення освітнього середовища на засадах гармонії, доброзичливості, а також виробили алгоритм дій на випадок повітряної тривоги «Пожежної безпеки», хімічної загрози та мінної безпеки.
Практичним психологом Березюк Тетяною Євгеніївною – «Підготовка та проведення майстер-класу з питань забезпечення психологічної стабільності та подолання конфліктних ситуацій в умовах воєнного стану», під час якої розглядалися різні ситуації позитивного впливу на емоційний стан педагогів.
Групи, у яких працювали педагоги, протягом педагогічної ради були активними, мобільними, уважними, креативними, долучалися також до виконання практичних ситуацій, за допомогою яких опанували важливі питання.По завершенню проходження майстерок спікери груп презентували творчі проєкти педагогічної ради на дебрифінгу.