Тиждень математики

Протягом 20 лютого – 3 березня в комунальному закладі «Вінницький ліцей № 6» з метою сприяння інтелектуального розвитку здобувачів освіти, розвитку розумової діяльності, підвищення інтересу здобувачів освіти до вивчення математики, формування наукового світогляду, розширення й поглиблення знань, умінь і навичок, а також виховання самодисципліни та самоорганізації було проведено тиждень математики. Протягом якого здобувачі освіти 7-11 класів мали можливість взяти участь в онлайн-конкурсі «Визначні математичні задачі» (детальніше ТУТ), які були розміщені на падлет–дошці. Відповідальною за конкурс була учителька математики та інформатики Чабан Наталія Володимирівна. Переможцем конкурсу стала учениця 7-Г класу Бевз Владислава, яка отримала сертифікат на 12 балів.

Здобувачі освіти 5-6 класів взяли участь у фоточеленджі “Математика навколо нас” (детальніше ТУТ) та розмістили свої роботи на падлет-дошці, створеній учителькою математики та інформатики Черепановою Діаною Дмитрівною.

21 лютого 2023 року для здобувачів освіти 7-их класів учителькою математики Дегтяр Лесею Олександрівною було проведено вікторину «Математичні пазли». Під час заходу учасники команд «Олімпійці» та «Вундеркінди» змагалися  у конкурсах «Весела розминка», «Прокачай свій мозок!», разом зі своїми вболівальниками  пройшли випробування  туром «В єдності наша сила»,  де взяли участь в конкурсах «Найуважніший», «Філологічний». На завершальному етапі відбулася «Дуель капітанів».  

28 лютого 2023 року здобувачі освіти 9-их класів з учителькою математики Мастицькою Надією Володимирівною занурились у цікавий та многогранний світ математики за допомогою командної гри “Цікава математика“. Учасники гри  пройшли випробування конкурсами «Потік цікавих запитань», «Три хвилини на роздуми», «Геометричний», таємничий конкурс «Чорна скринька». Для вболівальників організовано конкурси «Цікаві хитрощі»,  «Цікава вікторина для вболівальників».

1 березня  2023 року здобувачі освіти 8-их класів  з учителькою математики Танасійчук Ольгою Дмитрівною за допомогою інтелектуальної гри «Найрозумніший» доводили, що сучасний світ без чисел, цифр та розрахунків просто неможливо уявити, а практичне значення математики та її необхідність у повсякденному житті не потребує доведення.  Учасники гри  пройшли випробування конкурсами «Розминка», «Відбірковий тур», «Дешифрувальник», «Обери категорію». «Обери колір».

2 березня 2023 року вчителька математики Бабань Мирослава Григорівна спробувала змінити ставлення здобувачів освіти 6-их класів до математики за допомогою інтелектуальної гри «Сім математичних пригод». Учні випробували свої сили в пригодах “Для швидких і кмітливих”, “Історичне лото”, “Музична”, “Загадкова”, “Цікава задача”, “Порядок дій”, “Математичні цікавинки”.

3  березня  2023 року здобувачі освіти 10-11-их класів під керівництвом  учительки математики Світової Оксани Павлівни влаштували  математичні перегони «Найрозумніші проти найкмітливіших» між командами мовознавців та математиків. Епіграфом заходу стали слова математика Леоніда Канторовича «Успіх приходить до тих, хто мислить категоріями успіху». Під час раундів  «А ЧИ Б?» , «Встановлення відповідності», «Таємниця портрета», «Обмін ролями» , «З миру по нитці -зі слова по букві», «Асоціації», «Правда чи ні?» формувалися міжпредметні, комунікативні, інформаційні, здоров’язбережувальні та проектно-технологічні компетентності. Не забула вчителька і про бонусні питання, які були спрямовані на усвідомлення старшокласниками/цями  дбайливого ставлення до власного здоров’я.   

3  березня  2023 року здобувачі освіти 5-их класів під керівництвом  учительки математики Черепанової Діани Дмитрівни при співпраці з учителями математики Чабан Наталією Володимирівною та Мартинюком Владиславом Андрійовичем було проведено гру-змагання «Математична веселка». Захід був проведений у святково оформленому Level-Up, з урахуванням назви гри. Кожна команда мала атрибут одного з кольорів веселки. Гра дала можливість   зрозуміти, що математика – це не «суха» наука чисел та дій над ними; що розв’язання простої задачі, не зовсім стандартної, хоча й вимагає деякого напруження, проте дає змогу відчути радість перемоги. Конкурс капітанів “Дешифратор”, “Бліц опитування”, «В гостях у казки», «Загублені числа»,  «Поспіваймо» та конкурси вболівальників сприяли залученню всіх учасників до активної діяльності.