Дослідницький проєкт учнів 1-В класу “Дивовижні факти про тварин”

19 квітня учні 1-В класу презентували проєкт “Дивовижні факти про тварин”. Тварини, особливо домашні,  настільки тісно увійшли в наше життя , що сьогодні важко уявити світ без них. Метою проєкту було поглибити знання дітей про домашніх улюбленців, розвивати вміння під час спостереження підмітити щось особливе у поведінці тварини та поділитися інформацією зі своїми однокласниками, виховувати почуття милосердя, доброзичливість, турботливого ставлення до братів наших менших.
Діти разом з батьками підібрали про своїх улюбленців цікаві факти, вірші, підготувати невеликі розповіді та провели фотосесію.
Дізналися, що маленькі пухнасті собачки-пікінеси були виведені в Стародавньому Китаї понад 2000 років тому. Їх назва походить від міста Пекін, й вони відрізняються добродушною і веселою вдачею..
Знайшли багато спільного у поведінці головного героя казки Андрія Усачова “Розумна собачка Соня” та поведінці своїх улюбленців. Виконали запальну руханку разом із легендарним песиком Патроном.
Багато позитивних емоцій викликали фото та відео-презентації “Мій папуга”, “Бешкетник Хомка” та “Кіт Бублик”.
Найбільше у класів виявилося господарів котів. Цікавий матеріал представила група дослідників породи “шотландський весловухий кіт”. Була проведена гра “Впізнай господара”. За світлинами та описом відгадували, чий котик.
Спробували діти себе й в ролі акторів лялькового театру, під час інсценізації віршів Платона Воронька “Засмутилось кошеня“ й Наталі Карпенко “Зайчик та котик”.
Із цеглинок лего були створені та представлені композиції “Мій улюбленець”.
Цей проєкт допоміг дітям ще краще усвідомити, що людина не повинна зраджувати своїх маленьких друзів. Перш ніж принести додому тварину, потрібно серйозно подумати про її майбутню долю. Треба дбати про оточуючий світ та завжди пам’ятати, що ця планета належить не лише нам, а й тваринам, і їм повинно бути тут комфортно і безпечно.