Інженерний тиждень 2024 у 5-11 класах

«Науковці вивчають світ яким він є; інженери створюють світ, якого раніше не було» Теодор фон Карман
Інжене́рія – це практика використання природничих наук, математики та процесу інженерного проектування для вирішення технічних і технологічних задач, підвищення ефективності та продуктивності і вдосконалення систем. Тому Інженерний тиждень 2024 в нашому ліцеї покликаний зацікавити наукою учнів молодших, середніх та старших класів і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу. Його головною темою обрано САМОЗАРАДНІСТЬ, адже вміння бути самозарадними посилює нашу незалежність від зовнішньої допомоги, відповідальність та прискорює нас. Коли ми розв’язуємо питання, що стосуються життя та розвитку, це стає вкрай важливо. Крім того, самозарадність — важлива складова розвитку креативності. У пошуку рішень ми тестуємо десятки як традиційних, так і нових ідей, що неймовірно захоплює і може призвести до нових відкриттів. Врешті-решт, самозарадність може покращити наші статки.
Із метою підвищення зацікавленості учнів до занять природничими та точними науками, розширення кругозору, поглиблення уявлення про використання відомостей із предметів у повсякденному житті, виховання самостійності мислення, волі, наполегливості в досягненні навчальної мети з 5 по 9 лютого 2024 року в комунальному закладі «Вінницький ліцей №6» стартував «Інженерний тиждень 2024» для учнів середньої та старшої школи.
Школа та їх власні домівки на один тиждень перетворяться в дослідницькі лабораторії, в яких учні проявлять свою творчість та креативність, відчують себе творцями майбутнього. Для перегляду робіт учнів перейдіть за покликаннями https://padlet.com/mkmif6/2024-nvk_6-school_6-e5yxmm9vkjhm6912 та https://padlet.com/anitaduchenko97/stem-nvk_6-school_6-ch2zprz85cao8u7p