Тиждень природничих наук

✏️З 18 по 22 березня 2024 року в комунальному закладі “Вінницький ліцеї №6” було проведено тиждень природничх наук, який був насичений цікавими й різноманітними подіями. Тиждень став для учнів справжнім святом науки, творчості та креативності.
✏️ Основним завданням тижня було підвищити інтерес учнів до вивчення природничих наук. Робота була спланована так, щоб заходи охопили різні сфери діяльності вчителів та учнів.
✏️ Так, для старших класів 21 березня була проведена наукова конференція, де Головатюк А.С. та учні обговорювали “Нанотехнології”. Надзвичайно цікаво та пізнавально. 
✏️ 22 березня наші розумні ліцеїсти: Мізрах Поліна 11-Б клас та
Рябцева Дар’я 10-А клас посіли  ІІІ місце у конкурсі наукових робіт з природничих наук, з темами “Процеси запалювання в щелепно-лицьовій зоні та їх зв’язок із групами крові” та “Вплив способу життя та зовнішніх чинників на розвиток онкологічних захворювань”
✏️ Учні 7 класів активно брали участь у грі – конкурсі “Знавці зоології”, яку організувала вчитель біології Копилова Т.О. З головою поринули у світ тварин та вивчили багато нового.
✏️ Цікава вікторина для 6 – х (в,г,д,є), 7 – х ( в,г,д) та 8 -х класів “Птахи прилетіли – на крилах весну принесли.”, яку протягом тижня на уроках географії проводив  Копилов О.В. залишила багато позитивних емоцій і велику кількість знань. Діти активно відгадували загадки, продовжували прислів’я, декламували вірші, співали, змагались у конкурсі ерудитів, представляли назву команди, емблему, девіз. Малювали малюнки птахів. 
✏️ 21 березня ми вітали нових учасників нашого товариства хіміків, учнів 7 класів. Позакласний захід “Посвята в хіміки”, паралель 7 – х класів. Дученко А.П., Козлова С.В., Мєлєхіна Н.В. креативно, сучасно та цікаво показали неймовірні експерименти, та розповіли про великі відкриття. Мотивували учнів для вивчення хімії, довели що магія починається там, де закінчується страх перед невідомим.
✏️ 21 березня було проведено позакласний захід для 10 – 11 класів “Перша домедична допомога”, який організували Машталір М.С. та Варшавська І.Я., на якому учні познайомились з інструкторами  “Червоного хреста” та на практиці змогли спробувати реанімувати й надати першу долікарську допомогу. Надзвичайно корисно!
Протягом тижня учні  8 – х класів, на уроках “Основи здоров’я” мали змогу дізнатись  про вплив атмосферних  забруднень на здоров’я, дослідити та зробити висновки, як  впливає транспорт на навколишнє середовище. 
✏️ 21 березня доцент кафедри біологія Гудзевич Людмила Сергіївна Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського провела тренінг на тему: “Домедична допомога в умовах бойових дій”. Учні 10- В класу навчались накладати турнікети, на макетах –  тампонування, використовувати термоковдру  ознайомились з складом аптечки.
✏️ Сторена падлет дошка до свята “День зустрічі птахів” була заповнена цікавим малюнками, розповідями.
✏️ Виставка малюнків до дня “Птаха”, яку організував Копилов О.В. була організована на першому поверсі та нагадала про різноманіття  птахів.
✏️ Учні 8-х мали змогу більш детально і цікаво дослідити свій організм. Інтерактивна гра “Подорож організмом людини” , яку проводила вчитель біології Машталір М.С. допомогла в цікавій формі вивчити всі органи та їх функції. Цікавий формат гри, доступна інформація дали змогу всім учням актвно долучитись та показати рівень знань.