Проект  з літературного читання «Вчимося читати разом, адже це – сучасно» (3-Б)

7 грудня в рамках проекту учні 3-Б класу з класним керівником Сіденко Р.М.  і батьками класу відвідали обласну бібліотеку для дітей ім. І.Я.Франка                                                                 

В листопаді 2017 року бібліотека відзначила 90-річний ювілей від часу заснування. Сьогодні це сучасний культурний заклад з 120-ти тисячним фондом, великою кількістю дитячих журналів та газет, затишними читальними залами, електронними базами даних, Інтернет-центром та цікавими подіями і заходами. Бібліотека змінила своє обличчя, посучаснішала.

МИ відвідали читальний зал і  познайомились із виставкою  сучасних книг: стереоенциклопедіями, книги 3-Д формату, об’мні книги – театр,музичними книгами. Відвідали абонемент, записались і вляли читати  книги сучасних письменників. Послугами бібліотеки щорічно користуються більш ніж 12 000 читачів, ми теж стали читачами бібліотеки.

16 грудня у “Книгарні Є “на вул.Соборна 89 відбулась зустріч учнів 3-Б класу  з сучасною письменицею,яка проживає у м. Вінниця Зоряною Живкою. Письменниця презентувала свою книгу до свята Миколая “Таємниці помічників святого Миколая”. Діти писали подяки  святому Миколаю,брали інтерв’ю у письменниці. Цікавою була екскурсія по крамниці, ми були враженні кількістю нових сучасних,інтерактивних книг. Діти  придбали книгу сучасної  авторки з автографом самої Зоряни Живки.

23 грудня ми побували у «Книгарня «Є» на майстер-класі зі створення книжечки спогадів до 10-річчя Книгарні «Є».Минає 2017 рік, який приніс дорослим і малечі безліч нових відкриттів, вражень та прочитаних книжок. А ще цей рік особливий для сотень тисяч українців, адже 10 років тому відкрилася перша Книгарня «Є» у Києві.

З нагоди 10-річчя мережі Книгарень «Є» ми прийняли участь у процесі книговидавництва власними руками – кожен відвідувач створював невелику книжечку, малював ілюстрації, писав спогади та цікаві тексти,про улюблені книги та їх героїв! Переглянули цікаве відео «Як створюється книга».

                                                     РЕЦЕПТ ДЛЯ ЧИТАЧІВ

“Приручити книжку — це майже як приручити звірятко. Спочатку її варто погладити по палітурці. Потім понюхати. Розгорнути й пошелестіти сторінками. Кинути оком на ілюстрації. Навмання прочитати кілька абзаців. І стає зрозуміло: твоя чи не твоя ця книжка. Якщо твоя — слід її хапати й бігти читати. А якщо не твоя — треба поставити на полицю й повернутися до неї з часом, за місяць чи за рік. Цей рецепт мене жодного разу не підводив”. (Зоряна Живка)

Наші побажання

Бажаємо вам знаходити такі книги,які вам до вподоби і приручити їх,тобто читати.                                                                                                                                  Бажаємо вам нових книг,цікавих вражень.

                                                                                       Адже читати  – це модно, це сучасно!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.