Подорож до Закарпаття

Учні 11 –А та В класів на чолі із керівниками:Лучицькою Т.В. та Петренко М.Д. у період з 31.10 по 02.11 здійснили подорож до Закарпаття.
Осіння погода посприяла туристам. Першою зупинкою було місто Яремче, яке порадувало красою водоспаду Пробій річки Прут. Побували також у географічному центрі Європи.
Наступний ранок зусрів неймовірною красою гір та легкою прохолодою осені. Здіснили підйом на висоту 174 м. до середньовічного замку ХІ-XVIII ст., який у народі називають «Замком Дракули». Відкрилася неймовірна панорама на м. Хуст, яке омиває 4 річки: Тясмин, Ріка,Тиса, Теребля.


Надзвичайно цікавим, колоритним містечком виявилося Мукачево, яке розкинулось у самому центрі мальовничого Закарпаття. Тут, на старій 68-метровій горі, яка колись була вулканом, височіє дивовижна фортеця – «Замок Паланок». Величної і неприступної фортеці, яка назавжди залишиться однією з найкрасивіших історико-архітектурних пам`яток Закарпаття. Одинадцятикласники змогли підкорити і її. Також дізналися цікаві легенди про створення найдавнішого колодця, який до цих пір напуває мешканців міста. Після прогулянки замком очікувала зустріч із м. Мукачевом.

Найбільше задоволення та відпочинок отримали в термальних водах у місті Берегово.

День третій подарував незабутні враження, адже усі піднялися на висоту понад тисячі метрів над рівнем моря та побачили найбільше гірське озеро України, Синевір або Морське око Карпат. Максимальна глибина водойми — 24 м. Воно оточене легендами і загадками. Побажали великого та чистого кохання, загадавши бажання між двох стовпів.
Для усіх залишилися неймовірні враження та яскраві світлини, які нагадають про дружню подорож та неймовірні спогади від неї.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.