Міський методичний семінар для вчителів іноземних мов

14.11.2018 р. в рамках тижня іноземних мов «Толерантний світ європейців  Вінниччини» був проведений міський методичний семінар для вчителів вищої категорії міста  на тему «Шляхи підвищення інтересу до вивчення іноземних мов  з використанням інтерактивних методів навчання». Вчителі методичної комісії іноземних мов закладу підготували цікавий майстер-клас, який складався з п’яти взаємопов’язаних блоків.

Розпочали майстер-клас вчителі, які викладають англійську мову в початковій школі. Вони продемонстрували практичне застосування теорії Блума при вивченні англійської мови в початковій школі. Вчителі 1-4 класів: Пашківська Н.С., Симонішена І.П., Кирилюк І.В., Горбатюк О.В. разом зі своїми вихованцями  продемонстрували елементи інтерактивних методів, які вони застосовують на своїх уроках.

Замкова О.С. разом зі своїми вихованцями, учнями 5-Г класу, подорожували до різних країн, демонструючи цікаві елементи уроку англійської мови на тему  «Подорож». Фрагмент уроку був побудований з використанням сучасних інтерактивних методів та інноваційних технологій, які широко застосовують в НУШ.

Вчителі німецької мови Кулик В.М. та Парцванія О.В. провели майстер-клас для молодих вчителів німецької мови закладу. Присутні познайомились з веб-ресурсами, які допомагають якісно підготуватися до уроку, щоб розвивати пізнавальну діяльність учнів та продемонтрували види інтерактивної роботи, яка сприяє критичному мисленню, роботі в команді та формуванню ключових компетентностей.

Вчителі кафедри Решетнік Н.В. та Кравчук Л.Л.   познайомили присутніх з міжнародною платформою eTwinning, на якій вони працюють вже два роки. Участь у міжнародних проектах підвищує мотивацію учнів до вивчення іноземних мов.

Перемога в даному проекті принесла їм визнання та  винагороду, яка дала можливість

Решетнік Н.В. та групі учнів 11 класів побувати в Литві і провести незабутній тиждень в європейській країні серед своїх однолітків.

Так як позакласна робота з іноземної мови є невід’ємною складовою освітнього процесу, то останнім  блоком майстер-класу, який підготувала Кашперук Т.Є., був виховний захід “Музичні сходинки  «Планета толерантності”.

Вчителі та учні презентували цікавий лінгвістичний матеріал  країн Європейського Союзу мовою оригіналу. Настрій та атмосфера заходу допоможе  нашим учням бути більш толерантними у ставленні один до одного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.