Зустріч 4-Б класу з шкільним офіцером поліції!

08 лютого 2019 року у   4 – Б класі  відбулася зустріч дітей з працівниками правоохоронних органів.

На початку зустрічі шкільний офіцер поліції Олена Леонідівна Загорійчук зазначила правові аспекти питання злочинності серед неповнолітніх, а саме дрібні крадіжки, нецензурна лайка. Актуальною проблемою серед дітей у школі є боулінг. Капрал поліції познайомила дітей з його різновидами.

Прийнято вважати, що булінг – це не лише моральне, інколи фізичне пригноблення слабшого, але все набагато складніше. Уже сьогодні виділяють чотири його різновиди:

  1. Вербальний (словесний).
  2. Фізичний.
  3. Соціальний.
  4. Кібербулінг.

Тобто це моральне або фізичне насилля, яке може спричинити моральну травму дитині, що в майбутньому може мати вкрай негативні наслідки.

Верховна Рада ухвалила новий законопроект, який передбачає штрафи за булінг. Учні познайомились з  кримінальною відповідальністю, яка настає  з 14 років за скоїні злочини. Також з 16 років – адміністративна відповідальність. Офіцер поліції зазначила, що боулінг розповсюджений не тільки серед хлопчиків, але й серед дівчаток.

Приємним було те, що зустріч пройшла у вигляді «запитання-відповідь». Учні отримали безліч корисної інформації та погодились з тим, що необхідно ретельно подумати про свої  майбутні дії та вчинки.

Діти  також переглянули мультфільм і пригадали правила дорожнього руху, статті адміністративного та кримінального права. Зустріч була цікава та корисна для дітей.

Класний керівник                                                    Сіденко Р.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.