Веселі канікули з користю

З 3-10 липня діяла безкоштовна літня освітня школа «Друга світова війна: переосмислення» для учнів 9-11 класів та студентів на території табору «Подільський Артек». Для того, щоб стати учасником потрібно було написати мотиваційний лист та надіслати журі своє власне дослідження про події Другої світової війни. Організатори: ГО «Подільська спадщина» та Вінницький департамент соціальної та молодіжної політики. Учасницею літньої школи стала й учениця нашої школи Кузнецова Варвара.
Протягом семи днів учасники слухали цікаві лекції від викладачів Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, які розкривали для учнів багато таємниць війни. Студенти ВДПУ влаштували для дітей веселі історичні квести та ігри. Кожен день слухачі представляли свій науковий проєкт. Варвара презентувала своє дослідження «Стежками спогадів Другої світової війни» (науковий керівник: Певень Т.В.). Учениця звернула увагу на антропологічний вимір війни та розповіла про життя своїх прабабусі й прадідуся під час окупації.


Надзвичайно цікавий майстер-клас з читання інформації історичного документа провела для учасників Ірина Батирєва, яка працює у музеї Голодомору у Києві. Кожному роздали по картці полоненого солдата (копії справжнісіньких карток), діти мали дізнатися про свого героя та розповісти про нього іншим. Картки були заповнені німецькою мовою, що значно ускладнювало завдання.

Ввечері відбувався перегляд фільмів про події Другої світової війни. Наприклад, «У білому полоні», «Життя прекрасне», «Крадійка книжок» та інші. Після перегляду було обговорення, обмін емоціями та почуттями від побаченого разом із викладачами.
7 липня велика родина літньої школи відсвяткувала день Івана Купала за всіма традиціями. Команди дівчат та хлопців прикрашали своє купальське дерево, дівчата плели собі віночки, які потім пускали на річку. Ввечері всі стрибали через багаття та співали пісні під гітару.


Отже, цей захід є яскравим прикладом того як можна поєднати веселий відпочинок та
корисні знання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.