150 років від дня народження Лесі Українки

Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки – української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.
Світ не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серце і загорілася ясним вогнем. У промінні цього вогню світ пізнав творіння української поетеси, пройняті філософськими роздумами про людину очікуваного майбуття, сповнені незборимої сили заперечення зла і ствердження добра. Ця поетеса – Леся Українка.
Учителі закладу зуміли долучили учнів та учениць до святкування річниці. Вестибюль прикрашено виставкою дитячих малюнків творів доньки Прометея (відповідальна – Довгань О.В., а також долучилися учителі: Гелевань О.В., Похилько Л.В, Мостовик Д.В.). Для 5 класів проведено квест-вікторину в онлайн-форматі “Я служила Україні” (відповідальні: Гелевань О.В., Мостовик Д.В.). Здобувачі освіти змогли розгадати ребуси, переглянути відео про життєвий та творчий шлях доньки Прометея, самостійно створювали поезії. Для 5-7 класів Самаруха О.В. провів конкурс читців”Твій голос лине крізь віки”та визначив переможців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.