Показові уроки в початковій школі. День 1

Цікавим та пізнавальним видався вівторок для учнів 3 класів нашого ліцею, адже саме 28 листопада Корнійчук Н.А, Дзюбанчук О.О., Грабік С.Г. презентували авторські показові уроки з математики на тему “Чарівні перетворення. Від зернини до хлібини. Перетворення іменованих чисел. Розв’язування проблемних ситуацій зі свого життя на розуміння змісту арифметичних дій”.

Діти дізналися багато інформації з історії створення хліба та важливість цього продукту для людини. Вираховували вартість виробів із борошна, читали з розумінням задачі, знаходили невідомі компоненти дій, аналізували, порівнювали інформацію, подану в діаграмах, створених за допомогою цеглинок (LEGO), виконували усні та письмові обчислення.

Протягом показових уроків діти встановлювали взаємозв’язки між арифметичними діями, перетворювали одні одиниці величин в інші та порівнювали їх, використовували різні стратегії розв’язування проблемних ситуацій. Діти повторили зі своїми вчителями рутини уроку, з’ясовували, як зернина перетворюється на хлібину, на прикладах героїв-жевжиків навчилися цінувати хліб.

Попрацювали зі словниковими словами. Повправлялися у зважуванні борошна, зуміли попрацювати у групах і парах. Дізналися багато цікавої інформації про експорт зерна за кордон та як Україна допомагає іншим країнам із дорогоцінним продуктом.

На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди навчаються, дитяча іграшка, позначка, ручка та текст
На зображенні може бути: 7 людей, люди навчаються та текст
На зображенні може бути: 15 людей та люди навчаються
На зображенні може бути: 9 людей, люди навчаються та текст