Тижневик інклюзивного навчання “Рівний рівному”

У рамках проведення тижня інклюзивного навчання, соціальний педагог Патичишина І.Ю провела заняття з елементами тренінгу на тему: “Рівний- рівному” для учнів 4-В та 5-Г класу, мета якого виховувати повагу та толерантне ставлення до колективу, уміння працювати разом. Вправа “5 добрих слів” стимулювала дітей говорити добрі та гарні слова про своїх однокласників.
Для учнів 7-Д підготувала заняття на тему: “Пізнати себе та інших”, мета якого: налаштувати учасників на пошук шляхів згуртування колективу. Учні виконували вправу “Емоційний термометр”, мета якого виявити емоційний настрій та психологічне налаштування учнів класу та вирішити проблемні питання, які постали. Учні слухали притчу “Скільки важать наші слова” та розмірковували над значенням сказаних слів в житті кожної людини, і наскільки важливо дотримуватись толерантного спілкування у повсякденному житті. Окремим завданням для учнів було створити пам’ятку “Ознаки толерантної людини”.
Для 7-Є класу соціальний педагог підготувала ряд вправ та завдання, метою яких було підвищити рівень самоповаги та поваги до однокласників, сформувати високий рівень взаємовідносин та терпимого ставлення до оточуючих.
Учні 8-А класу виконували вправи “Чому я вартий поваги” та “Шукаю друга”, мета яких показати, що кожна дитина, кожна людина – це особистість, індивід, яка заслуговує на повагу та шанобливе ставлення. А на закінчення виконали колективне творче завдання “Наш клас”, яке допомогло згуртувати та об’єднати класний колектив.