Тиждень природничих наук

В період з 20 по 24 березня 2023 року в комунальному закладі «Вінницький ліцей № 6» було проведено Тиждень природчих наук, впродовж якого були створені виставки малюнків, годівниць та гніздівель, падлет-дошок, діти долучились до Міжнародної екологічної акції – розвішували шпаківні, обкопували дерева на подвір’ї ліцею.
Копилов Олег Валерійович зі здобувачами освіти 9-В класу Баглюк Софією, Лобовим Тимуром, Рузаковим Олексієм, Марунчаком Олегом висадили сосни на території школи.
Черняк Леся Анатоліївна провела практикум з надання домедичної допомоги для 10-11 класів.Здобувачі 10-В класу Паламаренко Жанна, Самусь Діана, Ірина Дідур показали як накладати джгут Есмарха, виконувати тампонування рани, іммобілізацію кінцівки, надавати допомогу при обструкції дихальних шляхів, серцево-легеневу реанімацію.
Головатюк Ганна Степанівна провела Інтелектуально- пізнавальну гру “Хімія і світ” для здобувачів освіти 8-Б,Г,Д класів. Дві команди “Мандрівники” та “Науковці” змагалися між собою, відповідаючи на поставлені завдання. Ведучими гри були Самусь Діана та Синиця Олексій, які скеровували роботу команд та задавали темп. Журі визнало перемогу команди ” Мандрівники”.
Козлова Світлана Вікторівна та Мєлєхіна Наталія Володимирівна провели позакласний захід до Дня води для здобувачів освіти 8-А та 8-В класів “Дайджест-інфо.Вода-дивовижна речовина” . Цікаво, пізнавально пройшов захід на якому дикламували вірші, виконували вправу на відповідність, згадуючи приказки про воду, слухали пісню про воду на слова Т.Г.Шевченка, “експерти” розповідали про властивості води, аномальність води, прослухали лайфхаки про воду, переглядали відео про незвичайні озера, проводили цікаві досліди. Діти багато цікавого побачили та почули про воду!
Копилов Олег Валерійович провів квест на тему: “Чи знаєш ти свій рідний край” для здобувачів освіти 6- В,Г,Д класів. На кожній станції діти розгадували ребуси, дикламували вірші, вгадували птахів за їх описом та щебетом, малювали малюнки птахів та створювали домівки для птахів.
Дученко Аніта Петрівна, Козлова Світлана Вікторівна, Цветкова-Грабік Вікторія Аркадіївна провели для здобувачів освіти 5 класів екологічний захід на тему: “Мавка.Лісова пісня і наше довкілля”. Мета заходу: залучити учнів до збереження навколишнього середовища, популяризувати екологічну свідомість та зберігати культурну спадщину свого народу. Захід пройшов на високому рівні. Аніта Петрівна в ролі ведучої вміло керувала дійством. Діти були активними: розповідали, танцювали, відгадували.