Методична рада

28 березня в комунальному закладі «Вінницький ліцей №6» відбувся педагогічний foresight.
Традиційно педагогічний foresight розпочала директор закладу Наталія ТІТОВА, яка розповіла про виклики сьогодення та бачення розвитку сучасної освіти.
Після чого, колектив ліцею поділився на групи та отримав можливість відвідати 3 майстерки, які були спрямовані на розвиток медіаосвіти та мотивації здобувачів освіти до навчання. Спікерами виступили Владислав КАЧУР, Інна ПАТИЧИШИНА та Оксана ДОВГАНЬ.
Владислав КАЧУР, під час майстерки «Медіа моджо вчителя/-ки: місія (не)можлива!», запропонував учасникам foresight створювати власні маніпулятивні новини за допомогою чат-бота. Навчив розрізняти види маніпуляції у медіа на прикладі вправи «Курка, яка знесла яйце».Продемонстрував види візуальної маніпуляції в медіа та їхній вплив на вчителів та учнів.
Інна ПАТИЧИШИНА, під час майстерки «Мотивація здобувачів освіти як результат успішної діяльності вчителя», окреслила складність і багатоаспектність проблеми мотивації та проаналізовала вектор педагогічного впливу щодо підвищення навчальної успішності учнів.
Оксана ДОВГАНЬ, під час майстерки «Протидія дезінформації і медіа», ділилася досвідом щодо розпізнання хибної інформації та формування алгоритмів її вияву.
Після проходження усіх локацій колектив закладу зустрівся в Арт-індустрії “Level_up», де спікери Наталія ЗАВОРОТНЯ, Оксана ГОРБАТЮК та Ліна ШКІЛЬНЯК, здійснили аналіз та підсумували роботу майстерок і груп.