Педагогічна рада (26.10)

26 жовтня в комунальному закладі «Вінницький ліцей №6» відбулася педагогічна рада на тему: “Виховання в здобувачів освіти стійкої позитивної мотивації освітньої діяльності як важливий фактор формування соціально активної особистості”.
Традиційно педраду розпочала директорка закладу Наталія ТІТОВА, яка розповіла про виконання рішення попередньої педагогічної ради та представила методичний конструктор вчителя для розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти. 
Заступник директора з освітньої діяльності Наталія КАСЯНЧУК розповіла педагогам про особливості сучасного уроку, яким він має бути, за змістом та формами, які його ознаки та структура, від чого залежить ефективність сучасного уроку, особливу увагу звернула на характеристики сучасного вчителя та здобувача освіти.
Заступник директора з освітньої діяльності Лідія ШЛІХТЕНКО презентувала матеріали з теми «Мотивація освітньої діяльності як складова забезпечення якості освіти», в контексті познайомила вчителів  із таким поняттям, як “професійна компетентнісь педагога”, окреслила відмінності між мотивацією та самотивацією, а також запропонувала 10 ігор для підвищення рівня мотивації.
Після чого, колектив ліцею поділився на групи, отримав можливість стати здобувачами освіти та відправитися на урок-подорож за темою: “Україна – моя країна у фактах та цифрах”.
 Першою їх зустріла Алла БАХТІНА, яка зуміла змотивувати та емоційно налаштувати вчителів на активну роботу. Мирослава БАБАНЬ змусила педагогів вивчити 7 чудес України, розв’язуючи математичні задачі. Інна ПАТИЧИШИНА та Володимир ГОНЧАРУК підготували для вчителів авторську патріотичну руханку. Тетяна ПЕВЕНЬ познайомила з етапам вивчення основних навчальних матеріалів на прикладі розвитку  козацтва, як сторінкою нашого народу в боротьбі за незалежність. Підсумок підвела Людмила ДЕЛЕЧУК, яка продемонструвала новітні зразки завершального етапу уроку, опираючись на виклики для розвитку державотворчої політики з боку росії. Цікавими були проблемні запитання положення ЗАЕС, «Азовсталі».Не забули педагоги про різні форми оцінювання та використання інтерактивних технологій.
Анжела КОНОВАЛ провела ранкову зустріч в рамках вимог НУШ, на якій кожен вчитель зміг повернутися в минуле та відчути себе першокласником. 
Світлана ЛЬВОВСЬКА познайомила педагогічний колектив з особливостями організації інклюзивного навчання, яке, на сьогоднішній день, є досить актуальним та вимагає від кожного педагога особливої майстерності в формуванні діалогу та співпраці.
Наталія МЄЛЄХІНА та Вікторія ФУРМАН презентували інформаційно-ресурсний центр закладу “BookSpace” та розповіли про основні напрямки його роботи.
Після проходження усіх локацій колектив закладу зустрівся в Арт-індустрії “Level_up” для аналізу та підведення підсумків.